Wout Fassbender - Fassbender Media - Journalist - Sportjournalist - Tekstschrijver Wie is Wout Fassbender? Ik ben freelance journalist en sta voor mijn gevoel nog altijd aan het begin van mijn carrière ondanks de ervaring die ik inmiddels heb opgedaan als sportjournalist bij het Brabants Dagblad en AD Sportwereld. Zoals sporters ambities hebben om het hoogst haalbare te bereiken (goud op de Olympische Spelen), zo heb ik als (sport)journalist ook doelen; ik wil heel graag een groot toernooi verslaan, zoals een EK of WK of het summum: de Olympische Spelen.

In de sport ligt mijn ambitie, maar ook de gezondheidszorg vind ik een prachtige sector. Verhalen over zzp’ers in de zorg, cliënten en hun begeleider of een bijzondere zorginstelling. Daarvoor trek ik er graag op uit. Maar ook verhalen over andere sectoren ga ik zeker niet uit de weg. In mijn ogen heeft ieder mens een bijzonder verhaal te vertellen, waar ik graag achter wil komen.

De journalistiek is en blijft mensenwerk. Daarom vind ik het belangrijk om een goede en band op te bouwen met de mensen die ik regelmatig spreek. Dat maakt de verhalen beter, intenser en mooier. En: je weet nooit waar zulke contacten in te toekomst tot kunnen leiden.

In mijn ogen heeft ieder mens een bijzonder verhaal te vertellen, waar ik graag achter wil komen.

Het mooie aan journalist zijn, is dat je op pad gaat om verhalen te maken. Het liefst streef ik naar diepgang, het verhaal achter de persoon. Of dat nu ontroert, opvrolijkt of choqueert. Het gaat om verhalen met een beleving. De woorden zet ik op papier, in de vorm van een tijdschrift, krant, vakblad, brochure, whitepaper of website – een podcast of bedrijfsvideo kan ook.

Zo: nu weet u een beetje wie Wout Fassbender is. Nu ben ik benieuwd naar uw verhaal. Neem gerust eens contact op. Dan drinken we een kop koffie of thee. Dat lijkt mij hartstikke gezellig, want er valt nog zoveel te schrijven. En wie weet komt er nog een mooie samenwerking uit.